Proces de implementare WMS

Un proces de implementare WMS, ca orice alt proces de implementare software are mai multe etape. Fiecare din aceste etape am sa vi le prezint si am sa detaliez pentru fiecare pentru a intelege importanta fiecarei etape in proces.

Care sunt etapele unui proces de implementare WMS?

Etapele sunt urmatoarele:

  1. constientizarea ca avem nevoie de o solutie WMS. Chiar daca aveti o s0lutie ERP implementata in companie, de obicei aceasta nu este suficienta pentru a rezolva toate probleme din companie si mai ales problemele din logistica si depozit. O sa ajungeti rapid la concluzia asta cand o sa vedeti ca softul ERP nu va ofera o vizibilitate suficienta a ceea ce se intampla cu produsele, cu stocurile si cu livrarea produselor. O sa realizati ca aveti nevoie de un proces de implementare WMS atunci cand o sa vedeti ca nu aveti stocurile in timp real in depozit si ca agentii fac comenzi pe baza unor informatii scoase din ERP iar cand o sa doriti sa livrati produsele o sa constati ca nu aveti stoc in depozit. Asta se intampla pentru ca stocurile nu se actualizeaza in timp real in depozit. De asemenea, o sa-ti dai seamaca ai nevoie de un WMS daca ai un magazin virtual si ca stocurile din magazin nu corespund cu stocurile reale din depozit, asta ducand la probleme de livrare si frustrari la clienti. De asemenea, o sa vezi ca fara WMS o sa fie foarte greu sa cunatifici exact costurile, sa vezi de unde vin acele costuri si cum poti reduce costurile. O sa-ti dai seama de faptul ca ai nevoie de un WMS atunci cand o sa incepe sa-ti plece oamenii din depozit.
  2. a doua etapa dupa cea de constientizare este sa pornesti procesul de implementare WMS. De obicei aici sunt 2 variante: prima varianta este sa-l chemi pe tipul de la IT si pe seful de depozit sau directorul de logistica si sa le spui noutatea. Reactiile vor fi diferite aici: primul (tipul de la IT) sigur va fi trist pentru ca stie ca va aveam mult de munca, iar cel de-al doilea (seful de depozit sau directorul de logistica) va fi trist sau fericit in functie de cat de mult isi doreste asta. In varianta asta de obicei unul din cei 2 sau amandoi cauta furnizori de astfel de solutii si ii invita sa discute cu ei ca sa aiba o oferta si sa stie cam cat costa, cam cat dureaza etc (am pus special in bold cuvantul „cam” pentru ca totul e relativ in faza asta pentru ca preturile date de majoritatea solutiilor si termenele sunt estimative, exista o singura solutie care garanteaza asta, preturi si termenem si anume WebWMS).

O sa continui intr-un alt articol etapele urmatoare de implementare pentru ca nu vreau sa fac acest articol lung si greu de citit, asa ca va astept la urmatorul articol in care descriu etapele urmatoare dintr-un proces de implemenare WMS.

Un comentariu la “Proces de implementare WMS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *