Ce inseamna WMS

Cred ca ai auzit de WMS dar nu stii ce inseamna WMS. In cazul asta ai ajuns in locul care trebui, iar acest articol te va lamuri.

WMS este prescurtarea de la Warehouse Management System, denumirea in engleza a ceea e noi in romana numim soft de management depozit. Nu exista o denumire romaneasca de aceea s-a impamantenit aceasta denumire pentru un astfel de soft.

Warehouse management system sau WMS se refera la un software specializat folosit de companii pentru a gestinona zona de depozitare din cadrul companiei. Gestionarea depozitului presupune ca toate operatiile care se fac in depozit sa se faca folosind acest soft.

Acest soft face managementul urmatoarelor:

  • marfuri. Un astfel de soft WMS stie sa fac managementul marfurilor de la intrarea in depozit (receptie) pana la iesirea din depozit (livrare). Operand intr-un astfel de soft se poate vedea cand a intrat marfa, cine a receptionat-o, unde este pusa (in ce locatii de depozit), cand a fost licratasi catre cine. De asemeena se poate sti foarte exact numarul si cantitatile din fiecare produs existente in depozit.
  • comenzi. Softul WMS face manegementul comenzilor de livrare si pregatirea acestor comenzi pentru livrarea la clientul care a facu comanda;
  • procese. Un WMS gestioneaza procesele care se desfasoara intr-un depozit. Procesele sunt urmatoarele: receptie, picking, inventariere etc. Un astfel de soft reuseste sa gestioneze aceste procese atata timp cat se fac inregistrari in baza de date

Acestea sunt prncipalele lucruri pe car ele gestioneaza un WMS, mai sunt asi altele, iar daca cititi in continuare ceea ce scriem aici o sa invati mai multe lucruri despre WMS.

Cum e construit un WMS?

Un WMS, la fel ca orice alt soft de business este format dintr-o interfata si o baza de date. Interfata este zona de program cu care utilizatorul lucreaza in mod normal. In WMS fiecare utilizator are acees in interfata doar la ceea i se permite de catre managerul de aplicatie (o sa vorbim despre el in alt articol).

Baza de date este zona in care se stocheaza datele folosite si generate de interfata si de utilizatori. In mod normal, pentru a proteja informatiile de acolo, un utilizator nu are acces la baza de date, dar anumiti utilizatori privilegiati, cum ar fi managerul de aplicatie, pot avea acces la baza de date.

Sper ca lucrurile sa fie mai calre acum, iar daca aveti intrebari vi le astept la comentarii. Raspundem la toate intrebarile voastre legate de acest subiect astfel incat sa va lamuriti toate intrebarile.

WebWMS este un exemplu de astfel de soft.

3 comentarii la “Ce inseamna WMS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *